pusty2

IV

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

21. 10. 2024

Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna, żytnia) (60g), masło (mleko)(10g), szynka jak ze starej wsi(25g), sałata, 

herbata ziołowa/ kakao(mleko) (150g)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami(300g), risotto z mięsem i wrzywami(250g), sos śmietanowo – ziołowy (mleko)(80g),

kompot wieloowocowy(150g)

Obważanek krakowski,                     owoc – owoc sezonowy

Herbata z cytryną(150g)

WTOREK

22. 10. 2024

Chleb chłopski, mieszany (mąka pszenna,żytnia)(60g), masło (mleko)(10g), pasta z białego sera z rzodkiewką(mleko), zielona cebulka(20g)

herbata / kawa Inka(mleko)(150g)

Zupa koperkowa z zacierką(300g),

Pieczeń rzymska(60g)z z sosem(10g), kasza gryczana biała(150g),surówka z kiszonej kapusty(80g), kompot jabłkowy(150g)

Serek homogenizowany (mleko)(150g)

wafel ryżowy(60g),

owoc sezonowy(150g),

herbata owocowa(150g)

ŚRODA

23. 10. 2024

Chleb zbójnicki(mąka pszenna, żytnia)(60g), masło (mleko)(10g),  kiełbaska na gorąco(25g), sosy: ketchup/musztarda, papryka, kiełki brokuła(20g), herbata z cytryną / kawa zbożowa (mleko)(150g)

Barszcz czerwony z warzywami(300g),

Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajko, mleko)(250g)

kompot truskawkowy(150g)

szynka z wieprza NATURALI(25g), chleb zwykły(mąka pszenna)(60g), z masłem(mleko)(10g), pomidor, rukola(20g),

herbata / woda z cytryną(150g)

CZWARTEK

24. 10. 2024

Chleb orawski / staropolski (mąka pszenna, żytnia)(60g), masło (mleko)(10g),

jajko(25g), pomidor z zieloną pietruszką(20g),

herbata / bawarka(mleko)(150g)

Rosół z makaronem(300g),

Kotlet drobiowy(60g), puree ziemniaczane(masło, mleko)(150g), surówka z selera ze śmietaną(seler, mleko)(80g), kompot wiśniowy(150g)

mus owocowy robiony na miejscu(150g),

chrupki kukurydziane(60g)

herbata ziołowa(150g)

PIĄTEK

25. 10. 2024

Płatki cynamonowe z mlekiem(200g), chleb z ziarnami / orkiszowy (mąka pszenna, żytnia),(60g) masło (mleko)(10g), dżem / miód(15g), bakalie (płatki migdałów, żurawina),

herbata owocowa(150)

Zupa grysikowa(300g), ryba Miruna Nowozelandzka pieczona po grecku(60g), ziemniaki z wody(150g), surówka z kapusty pekińskiej(200g), kompot wieloowocowy(150g)

Bułka maślana z kruszonką ( mąka pszenna) (60g) z masłem(mleko) (10g), owoc sezonowy(150g)

herbata / kawa zbożowa(mleko) (150g)