Jadłospis Przedszkolaka
10 LISTOPAD
poniedziałek
śniadanie

CHLEB MIESZANY (mąka pszenna, żytnia, gluten)-60g, MASŁO (mleko)-10g, JAJECZNICA – 25g, SZYNKA Z INDYKA -20g, POMIDOR, SAŁATA MASŁOWA  , HERBATA , MLEKO– 150ml

obiad

ZUPA ZIEMNIACZANA NA ROSOLE-300g,

RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM – (mąka, mleko, gluten) – 150g, KOMPOT-150ml

podwieczorek

“MLECZNE BUŁECZKI (mąka pszenna, żytnia)- 60g, MASŁO-(mleko)-10g,

MAŚLANKA TRUSKAWKOWA /JAGODOWA

 

11 LISTOPAD
wtorek
śniadanie
obiad
podwieczorek
12 LISTOPAD
środa
śniadanie

BYŁKA KAJZERKA CIEMNA/JASNA (mąka pszenna, żytnia)- 60g, MASŁO (mleko)10g, SZYNKA DROBIOWA -25g, OGÓREK KISZONY –20g, SAŁATA / POMIDOR20g, HERBATA / BAWARKA– 150ml

obiad

ZUPA MARCHEWKOWA Z GRZANKAMI 300g, SPAGHETTI Z MIĘSEM SOSEM POMIDOROWYM ORAZ TARTYM ŻÓŁTYM SEREM (mąka, mleko, gluten) – 150g, KOMPOT150ml

 

podwieczorek

KANAPKA JESIENNA PEŁNA WARZYW – 60g, HERBATA OWOCOWA – 150ml,

13 LISTOPAD
czwartek
śniadanie

PŁATKI KUKURYDZIANE Z MLEKIEM –60g, CHLEB MIESZANY (mąka pszenna, żytnia)- 60g, MIÓD /DŻEM TRUSKAWKOWY-15g HERBATA– 150ml

obiad

ROSÓŁ NA SKRZYDEŁKACH KACZKI/INDYKA Z MAKARONEM (mąka, gluten)   -300g,

PURRE ZIEMNIACZANE- 150g, KOTLET SCHABOWY – 60g, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ – 80g,  kompot-150ml,

podwieczorek

CIASTECZKA ZBOŻOWE (mąka pszenna, gluten, zboże, pszenica)- 60g,JOGURT OWOCOWY– 150ml, BANAN – 10g

 

14 LISTOPAD
piątek
śniadanie

CHLEB MIESZANY / ORAWSKI (mąka pszenna, żytnia)- 60g, MASŁO (mleko)10g, SER ŻÓŁTY / RYBA W ZAPRAWIE POMIDOROWEJ- 20g HERBATA – 150ml

obiad

ZUPA GRYSIKOWA (mąka, gluten) -300g,

PIEROGI Z TRUSKAWKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ –150g, KOMPOT – 150ml

 

 

podwieczorek

CIASTO -WYPIEKI PRZEDSZKOLNE (mąka pszenna, gluten) 60g, HERBATA Z SOKIEM MALINOWYM – 150ml, JABŁKO- 10g